Erhverv

Kunderne bliver flået af netbutik: Ejeren tjener millioner

Det vælter ind med klager over fordelsklubben Bilablau.

Bilablau reklamerer med store rabatter, men skriver med små hvide bogstaver på grå baggrund, at det koster to gange 899 kr. om måneden at få adgang til at købe varerne med rabat.

Den danske fordelsklub Bilablau med tusindvis af kunder er havnet i et regulært stormvejr med klager i massevis, advarsler og politianmeldelser.

Imens hiver ejeren millioner hjem på sine tilsyneladende gode tilbud.

Over de seneste to år har Bilablau samlet tjent 6 mio. kr. Det viser en gennemgang af selskabets regnskaber.

Imens er fordelsklubben blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring. Det skyldes, at kunderne ikke har fået tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, da de købte en vare på Bilablau.

Torsdag kan Jyllands-Posten fortælle, hvordan nogle kunder tre gange om måneden er blevet trukket 899 kr. Det er 2.697 kr. pr. måned.

»Her er tale om meget grove lovovertrædelser, hvor der bliver hævet penge på forbrugernes konti, uden at de ved det,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Bilablau blev stiftet i 2016 og er ejet af Joey Mike Nielsen. Tidligere var en mand ved navn Muzafer Muratbegovic medejer, men han blev købt ud i 2019.

Finans forsøger at få en kommentar fra ejeren.

Forbrugerombudsmanden har de senere år modtaget et hav af klager over de såkaldte fordelsklubber, der anvender nogenlunde samme forretningskoncept. Køb af produkterne i fordelsklubben er betinget af, at forbrugerne tegner et abonnement, der koster mellem 89-139 kr. om måneden.

Abonnementet giver forbrugerne mulighed for at købe produkterne til en pris, der er lavere end markedsprisen ifølge webbutikkernes prisoplysninger.

Men flere af fordelsklubberne gør ifølge Forbrugerombudsmanden ikke deres kunder tydeligt opmærksomme på, at de tilmelder sig et løbende betalingsabonnement ved at handle på hjemmesiderne.

Hvad angår Bilablau har netop denne fordelsklub løftet de månedlige hævninger på medlemmernes konti til et helt nyt niveau. På Trustpilot vrimler det med sure kunder, der føler sig snyd og bondefanget.

Læs også
Top job