Erhverv

Mejerigigant henter ny finansdirektør fra egne rækker

Arla Foods henter et af selskabets egne ledertalenter ind i koncernledelsen som ny finansdirektør.

Torben Dahl Nyholm er ny finansdirektør og del af koncernledelsen i Arla Foods. PR-foto.

38-årige Torben Dahl Nyholm bliver med øjeblikkelig virkning ny finansdirektør og del af i koncernledelsen i mejerigiganten Arla Foods, der i fjor omsatte for 78 mia. kr.

Han afløser Natalie Knight som CFO/finansdirektør i Arla, der har hovedsæde i Aarhus, . Hun sagde op i efteråret 2019 og stoppede på posten tidligere i år. Det skete for at træde ind i ledelsen hos den hollandsk/belgiske detailkoncern Ahold Delhaize.

Den nye finansdirektør er hentet fra egne lederrækker. Torben Dahl Nyholm har senest haft ansvaret for koncernens såkaldte ”performance management” med direkte reference til adm. direktør Peder Tuborgh.

Denne fremhæver, at udnævnelsen af Torben Dahl Nyholm understreger, at der i koncernen er fokus på lederudvikling og -talenter.

Om den nye CFO udtaler Peder Tuborgh i en pressemeddelelse:

»Han er en fremragende ung leder, der allerede har vist vores bestyrelse og medarbejdere styrken i sin finansielle styring og dybden og bredden af sin forståelse af ikke kun vores forretning, men også vores andelsselskab.«

Torben Dahl Nyholm får i koncernledelsen nu ansvar for de finansielle, juridiske og IT-mæssige funktioner.

Han har været ansat hos Arla siden 2012 og der haft forskellige poster. Tidligere i karrieren har han bl.a. arbejdet i M&A-rådgivningsbranchen.

Torben Dahl Nyholm har en M.Sc. i Finance and International Business fra Aarhus Universitet, hvor han også selv har undervist.

Læs også
Top job