Erhverv

Tidligere B&O-topchef bliver ny formand for statens milliardfond

Tue Mantoni er udpeget som ny bestyrelsesformand for Vækstfonden. Også tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen er ny mand i bestyrelsen.

Tue Mantoni, tidligere topchef i B&O, er ny bestyrelsesformand i Vækstfonden.

Den tidligere Bang & Olufsen-topchef Tue Mantoni er ny mand for enden af bestyrelsesbordet i Vækstfonden, der er statens milliardstore finansieringsfond, der yder lån og garantier til danske virksomheder.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Tue Mantoni var topchef i B&O i fem turbulente år fra 2011 og frem til 2016.

Han har siden sommeren 2018 siddet i bestyrelsen for Vækstfonden - men overtager nu pladsen efter den tidligere formand Claus Gregersen.

»Tue Mantoni vil med sin mangeårige erfaring med investeringer og indgående kendskab til dansk erhvervsliv bidrage med værdifulde indsigter og kompetencer til Vækstfondens arbejde,« siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Siden B&O-tiden har Tue Mantoni beklædt en række bestyrelsesposter i bl.a. Lagkagehuset, spillestedet Vega og Johan Bülows lakridsimperium.

Samtidig har han kastet sig over forfattergerningen. I foråret udkom hans bog ”Samfundskontrakten – en Danmarksrejse på jagt efter fremtiden”, som handler om erhvervslivets rolle i samfundet.

»Vækstfonden spiller en afgørende rolle i at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Det er vigtigt, at vi har en institution som Vækstfonden, der er med til at bygge bro mellem kapital og virksomheder i hele Danmark og i sidste ende skabe et solidt samfundsafkast,« siger Tue Mantoni selv om sin nye rolle.

Samtidig med at Tue Mantoni bytter rollen som menigt bestyrelsesmedlem ud med posten som formand, har flere nye ansigter gjort sin entre i Vækstfondens bestyrelse.

Mest iøjnefaldende er tidligere SF-skatteminister Thor Möger Pedersen, der efter nogle år som chef for Socialdemokratiets politiske afdeling, nu sidder i en chefstilling i Cowi.

Også Camilla Ley Valentin, Anne-Louise Thon Schur og Jesper Højberg Christensen er nye i Vækstfondens bestyrelse.

Læs også
Top job