Erhverv
BREAKING

Medie: Rolls-Royce undersøger muligheder for at rejse kapital

Arkivfoto

Den britiske motorproducent Rolls-Royce undersøger mulighederne for at hente ny kapital, der skal polstre kassen til at kunne stå imod tilbagegang i flyindustrien oven på coronakrisen.

Det fortæller anonyme kilder til Bloomberg News.

Pengene kan hentes ved et aktiesalg eller ved at frasælge dele af forretningen, fortæller kilderne. Arbejdet er dog i den tidlige fase, og det er ikke sikkert, det munder ud i noget, lyder det.

Rolls-Royce har ikke ønsket at kommentere historien over for Bloomberg News.

Luftfartsbranchen er blevet hårdt ramt af udbruddet af coronavirus, da rejserestriktioner og nedlukningen af grænser har betydet, at flyene har måttet blive på jorden.

Det har betydet store tab for industrien, hvilket har resulteret i store fyringsrunder hos flere spillere - blandt andet hos SAS, der har afskediget omkring 5000 ansatte.

Rolls-Royce har ifølge Bloomberg News ikke likviditetsproblemer lige nu. Men markedet for langdistanceflyvninger ventes dog først at komme sig i 2023 ifølge brancheorganisationen IATA.

Kollapset i industrien fik i maj Rolls-Royce til at annoncere en spareplan. Mindst 9000 job - omkring 17 pct. af arbejdsstyrken - skal nedlægges, ligesom udgifterne flere andre steder skal ned.

Læs også
Top job