Erhverv

Kendt restaurantkæde bløder - må igen reddes

En kulørt ejer holder hånden under Hard Rock Café i Danmark.

Hard Rock Café i København åbnede i 1995 ved siden af Tivoli. Dog flyttede restauranten i 2015 til nye lokaler på Rådhuspladsen. Foto: Jens Dresling

Pengene siver fortsat ud af den verdensomspændende restaurantkæde Hard Rock Cafés danske datterselskab. Det viser et nyt regnskab.

For femte år i træk er der underskud i selskabet, som driver Hard Rock Café i København. Denne gang lyder tabet på 10,1 mio. kr., og egenkapitalen i selskabet er nu negativ med 15 mio. kr.

Derfor har ejeren af Hard Rock Café måttet forsikre, at man vil holde hånden under sin tabsgivende danske restaurant. Og det er ikke hvilken som helst ejer.

Siden 2007 har Hard Rock Café-koncernen været ejet af Seminole-indianerstammen fra Florida i USA. Indianerstammen har gennem en årrække drevet kasinoer og tjent penge på guidede ture, jagt og fiskeri i dens seks reservater i Florida.

I regnskabet for Hard Rock Cafés danske selskab fremgår det, at ejeren har lovet at holde hånden under sin danske forretning i mindst et år.

Egenkapitalen i den danske forretning ventes at blive genetableret gennem kapitalforhøjelse eller konvertering af gæld. Det samlede tab over de seneste fem år beløber sig til 58 mio. kr.

Udover restaurantdrift i København sælger Hard Rock Cafés danske selskab diverse merchandise. Sidste år omsatte selskabet for i alt 50 mio. kr.

I år bliver både omsætningen og indtjeningen væsentligt påvirket af coronakrisen, som har tvunget Hard Rock Café til gennem en længere periode at lukke sin restaurant.

»Som en konsekvens af dette har ledelsen gennemført besparelser, der har nedbragt omkostningerne betragteligt, bl.a. gennem afskedigelser af timelønnede ansatte,« skriver ledelsen i regnskabet.

Den første Hard Rock Café åbnede i 1971 i London. Siden har restaurantkæden spredt sig til 60 lande verden over og kom i 1995 til Danmark, da der åbnede en Hard Rock Café på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstoffsgade ved Tivoli.

I marts 2015 flyttede restauranten dog til Rådhuspladsen, hvor den stadig er placeret.

Det danske Hard Rock Café-selskab beskæftigede i fjor 60 medarbejdere.

Læs også
Top job