Erhverv
BREAKING

Tesla-stifter bruger røde shorts til at håne kritikere

Det sker efter Tesla i sidste uge blev verdens mest værdifulde bilmærke.

Elon Musk driller kritikerne ved at sætte korte røde shorts til salg.
Foto: AP/John Raoux

Tesla-stifteren Elon Musk driller de investorer, som ikke tror på selskabet.

Den kontroversielle forretningsmand har bragt et billede af et par korte røde shorts på sin twitter profil. Her skriver han »short shorts now available«.

Det er en ironisk kommentar til de kritiske analytikere og investorer, der har spekuleret i, at aktien vil falde - såkaldt short selling.

Elon Musk har imidlertid noget at have sin sarkasme i. Elbilproducenten har i år tredoblet sin børsværdi, og der blev solgt 90.000 elbiler i det seneste kvartal.

Tesla nåede i sidste uge en børsværdi på mere end 200 mia. dollars. Dermed blev selskabet verdens mest værdifulde bilmærke, efter at have overhalet japanske Toyota.

Placeringen som mest værdifulde bilproducent kommer samme uge som Tesla kan fejre 10 års børsnotering på Wall Street. Da Tesla blev børsnoteret, kostede aktien 17 dollars, mens prisen nu er mere end 1.100 dollars.

Elon Musk har tidligere drillet de investorer, som har spekuleret i, at aktien vil falde. I 2018 sendte han en kasse røde shorts til David Einhorn, leder af en investeringsfond som forventede fald i aktiekursen på Tesla.

Læs også
Top job