Erhverv

Økonomisk nedtur for kendt dansk smykkefirma

Det tidligere så succesfulde smykkefirma Trollbeads har nu fire år i træk tabt penge. For nyligt overtog sønnen direktørposten.

Trollbeads blev stiftet i 1976. Foto: Screenshot.

Den danske smykkekoncern Trollbeads, der herhjemme er kendt for smykkerne Troldekugler, har sendt et nyt nedslående regnskab på gaden.

Den tidligere så succesfulde danske smykkevirksomhed leverede sidste år et underskud på 13 mio. kr. Det var fjerde år i træk med tab.

Bag smykkefirmaet står familien Aagaard - nærmere bestemt ægteparret Lise og Peter Aagaard - der i sin tid stiftede virksomheden og gjorde den til en indbringende succes.

I årene efter finanskrisen tjente Trollbeads over 200 mio. kr. på sine populære smykker, men så begyndte det at gå nedad. Værst gik det i 2016 med et underskud på 35 mio. kr.

Siden har Trollbeads sat yderligere 18,5 mio. kr. til.

Det nyeste tab skyldes i særlig grad »tab på en japansk distributør,« skriver ledelsen i regnskabet. Resultatet stemples som »utilfredsstillende.«

Ledelsen i Trollbeads består af Aagaard-ægteparrets søn Niels Robin Aagaard. Han overtog direktørposten i marts fra forgængeren Patrizia Christensen, som kun fik to år på posten.

I år forventer Trollbeads en »positiv udvikling i resultatet« men en uændret markedsposition, lyder det i regnskabet. Selskabet har ligesom så mange andre været påvirket af coronakrisen.

»Det er endnu uvist, hvordan det igangværende udbrud af coronavirus vil påvirke omsætningen i 2020, idet selskabets produkter forhandles i flere lande og gennem flere forskellige salgskanaler. Ledelsen har derfor påbegyndt en tilpasning af selskabets markedsføringsaktiviteter og andre omkostninger. Det er ledelsens forventning, at situationen normaliseres senere på året, og at selskabet ikke vil have behov for tilførsel af kapital,« står der i regnskabet.

Ægteparret Lise og Peter Aagaard ejer Trollbeads gennem selskabet Zen Capital, som har en egenkapital på næsten 400 mio. kr.

I Trollbeads var egenkapitalen ved udgangen af seneste regnskabsår bogført til 18 mio. kr.

Læs også
Top job