Erhverv

»Skuffende« regnskab udløser hug til Bang & Olufsen-aktien

B&O-aktien indtager en bundplacering i tirsdagens handel på børsen.

Kristian Teär - B&O-direktør. Foto: Stine Bidstrup

Bang & Olufsen tager igen i dag imod slag på fondsbørsen. Aktien dykker fra handelsdagens begyndelse i omegnen af 4,5 pct., og dermed finder man selskabet i den tunge ende af feltet på fondsbørsen.

Faldet kommer, efter at den danske lydproducent tirsdag morgen offentliggjorde et årsregnskab, som viste at der er blevet skåret mere end en fjerdedel af omsætningen, og at B&O blev ramt af et underskud efter skat på mere end 500 mio. kr.

»Regnskabet presser citronen til den negative side,« skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom i onlinebørsmægleren Nordnet, i en kommentar til regnskabet.

På direktionsgangen i B&O lægger man heller ikke skjul på, at man ikke er tilfreds med regnskabet.

»Det har været et skuffende år for Bang & Olufsen. De utilfredsstillende resultater skyldtes primært manglende fremgang i den igangværende omstilling til en mere efterspørgselsdrevet detailmodel og højere end forventet salg gennem uautoriserede kanaler,« udtalte Kristian Teär, der er topchef i B&O, i forbindelse med regnskabet.

For investorerne i B&O har de seneste år været fyldt bitre oplevelser. Nedjusteringerne har nærmest stået i kø, og det har resulteret i en aktiekurs, som siden 2018 er faldet med mere end 80 pct.

De seneste 12 måneder har faldet lydt på mere end 44 pct., og siden årsskiftet er kursen dykket med mere end 26 pct.

BRANCHENYT
Læs også