Erhverv

Deutsche Bank og Google indgår strategisk samarbejde

I en inviteret budrunde slog Google konkurrenterne Microsoft og Amazon om at opdatere bankens platforme.

Deutsche Bank har indgået en strategisk alliance med Google Cloud som skal rette op på bankens teknologiske platforme. Her adm. dir. Chriatian Sewing fra DB. Foro: Malte Ossowski/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Deutsche Bank har indgået et strategisk partnerskab med Google, der skal give banken adgang til cloud services og drive udviklingen af teknologibaserede finansielle produkter til kunderne.

Aftalen er en del af den investeringsramme på 13 mia. euro (ca. 97 mia. kr.) frem mod 2022, der skal give Deutsche Banks forældede og fragmenterede teknologiske netværk en gennemgribende renovering og opdatering, skriver Reuters.

Deutsche Bank inviterede tidligere på året Google, Amazon og Microsoft til at byde på aftalen som Google har vundet, oplyser Deutsche Bank.

Der er tale om en mangeårig aftale, der skal forhandles færdig i de kommende måneder.

Deutsche Bank forventer, at partnerskabet vil generere en indtjening før skat (Ebit) på mere end 7,4 mia. kr. over de kommende 10 år, fortæller en kilde til Reuters.

»Partnerskabet med Google Cloud bliver en drivende kraft i vores strategiske transformation. Det demonstrerer vores vilje til at investere i vores teknologi, da vores fremtid er stærkt knyttet til en vellykket digitalisering. Det er lige så meget en indtægtshistorie, som det handler om omkostninger,« siger Deutsche Banks adm. dir. Christian Sewing.

Læs også
Top job