Serier

Flytrafikken stiger, men det går langsomt

Antallet af europæiske flyvninger er kun på en tredjedel af niveauet i forhold til samme periode i 2019.

Corona rammer verden
Der er markant færre fly i luften over Europa. Foto: AP/Patrick Pleul

Flytrafikken er på vej tilbage i Europa. Men det går langsomt, og der er langt igen til niveauet fra forrige år.

Ifølge statistik fra Eurocontrol var der i den seneste uge i gennemsnit 11.500 flyvninger dagligt i Europa. Sidste år var der mere end 30.000 flyvninger hver dag i samme periode.

Sommeren har dog budt på et comeback for flytrafikken, efter at en lang række lande har åbnet grænserne og lempet de restriktioner, som var indført på grund af covid 19.

I begyndelsen af sidste uge var flytrafikken blot 24 pct. af niveauet samme dag i 2019. I slutningen af ugen var andelen steget til godt 32 pct. i forhold til forrige år.

Andelen ventes at stige i de kommende uger, når flere og flere flyselskabet genåbner ruter og skruer op for frekvenserne. Men der vil fortsat være langt til niveauet fra 2019, der var et rekordår.

Ryanair har haft den største stigning i trafikken. Det irske lavprisselskab er den mest aktive europæiske operatør med omkring en tiendedel af flyvningerne.

Ryanair har besluttet at gennemføre mere end 40 pct. af det planlagte trafikprogram i juli og vil øge til 60 pct. i august.

Turkish Airlines og Wizz Air er nr. to og tre på listen over selskaberne med de fleste flyvninger.

Det er især ferietrafikken, der har taget fart. Væksten i trafikken er således størst på ruterne fra Nordeuropa til Sydeuropa.

Læs også
Top job