Erhverv

Her skal bo 7.500 mennesker - dele af byen er stærkt forurenet

Om 25-30 år skal et kæmpe kystområde i Nørresundby ved Aalborg være helt forvandlet.

Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære udviklingsprojekter. Området er på 54 hektar. Foto: Aalborg Kommune.

Et af Danmarks største byprojekter gemmer på andet end udsigt til Limfjorden og nye naboer. Den såkaldte Stigsborg-grund, som over de næste tre årtier skal forvandles til en helt ny bydel, er stærkt forurenet, men forureningen skal blive liggende og i stedet indkapsles.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen er jord og grundvand på store dele af Stigsborg-grunden, som tidligere husede svovlsyre- og gødningsfabrik, forurenet med bl.a. tungmetaller og oliestoffer. Og fra selve grunden siver der arsen ud i Limfjorden.

En del af Stigsborg-bydelen skal overdækkes med jord, så områdets nye beboere ikke kommer i kontakt med forureningen. For at reducere udsivningen af arsen i Limfjorden skal der bl.a. bygges en stensætning og påfyldes sand langs kysten, skriver Nordjyske.

Både borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og kommunens projektleder, Alex Tolstrup, forsikrer, at forureningen ikke kommer til at påvirke de mange tusinde beboere, der skal kalde Stigsborg Havnefront deres hjem.

»Ellers havde vi heller ikke sat hele byudviklingen i gang derovre. Det ville jo være uansvarligt at gøre det,« siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære udviklingsprojekter. Området er på 54 hektar og strækker sig fra Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnelen i øst og Limfjorden i syd.
 
Udviklingen af Stigsborg Havnefront forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger til samlet set 7.500 indbyggere.

Læs også
Top job