Erhverv

Chemometec får påtale af Finanstilsynet

Foto: Chemometec

Chemometec, der blandt andet udvikler og producerer analyseinstrumenter til at tælle celler i laboratorier, har fået en påtale fra Finanstilsynet for at overtræde pligten i artikel 17, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen.

Det oplyser tilsynet.

Det skyldes, at selskabet offentliggjorde den interne viden om en ledelsesændring på en måde, som ikke muliggjorde en fuldstændig, korrekt og rettidig vurdering af den interne viden, skriver tilsynet.

Finanstilsynet bemærker, at det ikke fremgik af selskabsmeddelelsen, som selskabet offentliggjorde 29. november, hvilken beslutning bestyrelsen havde truffet eller hvorfor, herunder om der var tale om en egentlig afskedigelse eller en intern rokering.

- Det fremgik heller ikke, om direktionen for eksempel dækkede over den administrerende direktør eller økonomidirektøren. Disse oplysninger blev først offentliggjort søndag 1. december, skriver tilsynet.

- Finanstilsynet vurderer derfor, at, uanset at den interne viden blev offentliggjort hurtigst muligt, blev den ikke offentliggjort på en måde, som muliggjorde en fuldstændig, korrekt og rettidig vurdering af den interne viden, lyder konklusionen.

Chemometec udsendte fredag 29. november sidste år en kryptisk meddelelse om en ændring i direktionen. Det fik aktien i Allerød-selskabet til at brage ned på fondsbørsen i København med et fald på 20,4 pct. til 205 kr. Onsdag formiddag koster aktien 393 kr.

Chemometec fortalte i meddelelsen ikke noget om, hvilken direktionsændring, der er tale om, men oplyste blot kort, at en "ny direktør forventes at kunne tiltræde snarest muligt."

Samtidig anmodede selskabet om en suspension af handlen med aktierne i Chemometec, hvilket fondsbørsen ikke efterkom.

Senere fredag bekræftede selskabets næstformand over for Ritzau Finans, at topchefen Michael Eising var fortid i selskabet.

To dage efter - søndag - satte Chemometec navn på den nye topchef.

Det blev Steen Søndergaard, der tidligere har arbejdet i Chemometec i flere ledende stillinger. Han afløste Michael Eising, som bestyrelsen valgte at sige farvel til. Ifølge branchemediet Medwatch skete det på grund af hans bopæl i Monaco.

- Det er i den seneste tid blevet klart for bestyrelsen, at det ikke er foreneligt med selskabets interesser at have en CEO (administrerende direktør, red.), som er bosat uden for Danmark.

- Bestyrelsen ønsker en højere grad af daglig tilstedeværelse på hovedkontoret i Allerød og ligeledes en større involvering i den daglige drift, skrev selskabet.

Læs også
Top job