Serier

Nu kan du få et coronapas med på forretningsrejsen

Danskere, der skal til udlandet, kan nu hente et såkaldt Covid-19 pas, hvis de kan påvise en negativ coronatest.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Skal du til udlandet, bliver det fremover lettere at dokumentere, at du ikke er smittet med corona.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at det nu er muligt at erhverve sig et såkaldt Covid-19 pas, så den rejsende kan bevise, at vedkommende ikke er smittet med corona.

»Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ Covid-19 test, og med det nye pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse«, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

For at få fingrene i passet, skal man have taget en coronatest inden afrejse. For at passet er gyldigt, kræver det, at coronatesten er negativ og ikke er ældre end syv dage.

Herefter er det muligt selv at hente og printe passet ud via sundhed.dk.

Hos landets største erhvervsorganisation Dansk Industri glæder man sig over, at det nu bliver muligt at få et coronapas.

»Covid-19 passet har været efterspurgt af mange virksomheder, som er aktive på eksportmarkederne. Med passet i hånden bliver det nu meget nemmere for medarbejderne at besøge kunder eller samarbejdspartnere i andre lande,« siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

Passet er i første omgang tilgængeligt for voksne over 18 år med bopæl i Danmark, men bliver senere på sommeren også gjort tilgængeligt for børn.

Coronapasset er udviklet af sundhed.dk i et samarbejde med Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet.

Læs også
Top job