Erhverv

Han opfandt produkt, der får spædbørn til at sove - nu sælger han for millioner

En norsk opfinder har stor succes med en automatisk vugge, der sælges i butikker over hele Norden. Nu vil han tidoble salget.

Selskabet bag Sleepytroll har solgt sine første 5.000 enheder. Regnskabet er i plus, og stifteren - der igen sover godt - har store ambitioner.

Hvad gør man, når man har et spædbarn, der konsekvent ikke vil sove, og man mest af alt går rundt og ligner en omvandrende zombie?

Man opfinder et produkt, som gør noget ved problemet.

Sådan tænkte i hvert fald den norske iværksætter Ståle Flataker, da han på en af sine mange barnevognsture med datteren pludselig fik én ide.

I dag er den idé omsat til produktet Sleepytroll, som efter kun et år på markedet har solgt for millioner i butikker rundt om i Norden. Det skriver det norske medie shifter.no.

Selskabet bag Sleepytroll har solgt sine første 5.000 enheder. Regnskabet er i plus, og stifteren - der igen sover godt - har store ambitioner. Han vil nu tidoble salget ved at indtage først Tyskland, Frankrig og Spanien og dernæst USA.

»Nu skal vi løfte dette selskab til næste niveau,« siger Ståle Flataker til shifter.no.

Den norske opfinder arbejdede som trader i energibranchen, da han i 2015 fik idéen til Sleepytroll. Fire år med design, tests og produktion i Kina tog det, før produktet var færdigudviklet.

Sleepytroll er kort sagt en gadget, som anbringes på barnevognen eller børnesengen. Den er udstyret med lyd- og bevægelsessensor og begynder automatisk at vugge, når den registrerer, at barnet er vågent eller bevæger sig.

Man kan vælge mellem forskellige rytmer og intensitet, og vibrationerne slukker automatisk efter tre minutter, så maskinen ikke kører, når barnet er faldet i søvn. Alternativt kan vuggetiden justeres manuelt.

Det er lykkedes Ståle Flataker at få sit produkt ud hos over 30 forhandlere - heriblandt Babysam, Coolshop og Pixizoo - og planen er nu at udvide produktporteføljen.

»Vi har en del idéer i baby og søvn-kategorien, som vi ønsker at føre ud i livet,« siger Ståle Flataker til shifter.no.

BRANCHENYT
Læs også