Erhverv

Harley-Davidson vil spare millioner og skærer 700 stillinger fra

Foto: AP/Richard Drew

Harley-Davidson har planer om at fjerne 700 medarbejdere fra koncernens stab, skriver Wall Street Journal.

Det svarer til 13 pct. af medarbejderstaben på 5600 medarbejdere. Selskabet venter, at omtrent 500 ansatte vil have forladt selskabet ved udgangen af året.

Selskabet, der har sit hovedsæde i den amerikanske by Milwaukee, har torsdag præsenteret en omstruktureringsplan, hvor nedskæringen i antallet af medarbejdere angiveligt vil føre til 42 mio. dollar i besparelser i andet kvartal.

Motorcykelproducenten lægger med reduktionen sig i rækken af amerikanske selskaber, der den senere tid har skåret i antallet af medarbejdere. Også Wallgreens Boots Alliance, United Airlines Holdings og Levi Strauss har som følge af coronapandemien indført besparelser, hvor konsekvensen har været fyringer.

- Vi kommer muligvis til at se længere perioder med lav beskæftigelse, hvis disse omstændigheder er permanente, siger John Grigsby, der forsker i økonomi og forandringer på arbejdsmarkedet ved Northwestern Universitet, til Wall Street Journal.

Harley-Davidsons salg i USA, selskabets primære marked, har været faldende i årevis. Tidligere i år fik selskabet Jochen Zeits som ny administrerende direktør, og siden er der blevet indført en række ændringer.

Da selskabet for nogle uger siden genåbnede sine fabrikker, var det ved et lavere produktionsniveau. Det var en del af en større strategisk omstrukturering og ikke som følge af coronapandemien, har selskabet har meddelt.

Derudover har finansdirektøren John Olin, der har siddet i stillingen siden 2009, fratrådt sin stilling som følge af de nye ændringer.

BRANCHENYT
Læs også