Erhverv

Britiske lufthavne kan blive nødsaget til at afskedige 20.000 ansatte

Den britiske brancheorganisation for lufthavne - AOA - opfordrer på det kraftigste, at den britiske regering skal yde hjælp til luftfartssektoren.

Arkivfoto  Foto: Vadim Ghirda/AP

Den britiske brancheorganisation for lufthavne - AOA - opfordrer på det kraftigste, at den britiske regering skal yde hjælp til luftfartssektoren.

Lufthavnene kan gå en realitet i møde, hvor op til 20.000 jobs skal nedlægges, skriver The Telegraph.

AOA, som samarbejder med den britiske regering og de regulerende myndigheder om lufthavnsspørgsmål, vil ansøge om et års hjælpemidler fra regeringen for alle lufthavne i England og Wales.

Opfordringen er opstået i lyset af, at undersøgelser viser, at det vil tage op til fire år for passagertallet at vende tilbage til niveauet før coronavirussets udbrud.

Chefen for Heathrows lufthavn har ifølge avisen for nyligt meddelt, at en tredjedel af de i alt 76.000 ansatte kan risikere at blive afskediget.

- Mens mange forretningssektorer har nydt godt af lettelser, er lufthavnene i England og Wales blevet glemt. Et 12-måneders forretningshjælpeprogram, svarende til det der tilbydes sundheds- og handelssektoren, vil give væsentlig støtte til vores lufthavne, siger Karen Dee, som er administrerende direktør hos AOA, til The Telegraph.

Forslaget har ifølge avisen modtaget støtte fra den tværpolitiske transportkomité, som blandt andet har udarbejdet en undersøgelse, som viser, at den britiske luftfartsindustri alene har et potentielt tab på mere end 20 mia. euro i 2020.

Læs også
Top job