Erhverv

Dansk vækstkomet går på opkøb i udlandet

Danske Abacus Medicine har indgået en en aftale om køb af en hollandsk medicin-grossist med milliardomsætning.

Flemming Wagner har fra bunden opbygget milliardforetagendet Abacus Medicine. Foto: Abacus Medicine.

Den danske vækstkomet Abacus Medicine er på vej til at overtage den hollandsk medicin-grossist Pluripharm Group. Abacus har nemlig indgået en aftale om at købe alle aktier i den hollandske virksomhed, oplyser Abacus Medicine i en pressemeddelelse.

Købet er på vej, efter at de to selskaber i begyndelsen af 2019 indgik et strategisk partnerskab. Prisen er ikke oplyst, men Pluripharm Group, som leverer til apoteker og sygehuse i Holland, har 170 ansatte og omsatte i 2019 for 1,85 mia. kr.

»Det forretningsmæssige partnerskab mellem Abacus Medicine og Pluripharm er blevet tættere år efter år. Nu slår vi pjalterne sammen. Vi deler en vision om et stærk Pluripharm, der tilbyder nye tjenester og en høj tilgængelighed af medicin til de uafhængige apoteker og hospitaler i Holland,« udtaler Flemming Wagner, der er adm. direktør i Abacus Medicine, i pressemeddelelsen.

Den entreprenante medicinmand Flemming Wagner har på få år formået at mangedoble omsætningen i Abacus Medicine - hovedsageligt ved at parallelimportere medicin.

Priserne på originalmedicin kan svinge meget fra land til land, og ved at købe lægemidlerne i et land til en lavere pris kan Abacus Medicine sælge dem videre i et andet land med fortjeneste.

Udover hovedforretningen opererer Abacus på markedet for ikke-registrerede lægemidler samt forsyning af lægemidler til kliniske forsøg.

Når et stort medicinalselskab sender et nyt lægemiddel på markedet, sker det typisk i et sted mellem 40 og 50 lande, hvilket efterlader stribevis af andre markeder.

En speciallæge i f.eks. Hongkong kan så gå til myndighederne og sige, at hun gerne vil købe medicin X, Y eller Z i EU og derefter få en importtilladelse - det indkøb og levering kaldes ikke-registrerede lægemidler.

Abacus Medicin har 750 ansatte og omsatte i 2019 for 3,1 mia. kr.

Købet er betinget af, at de relevante fagforeninger vender tommelfingeren opad, og at de tyske og hollandske konkurrencemyndigheder godkender det.

Læs også
Top job