Erhverv

3.750 velhavende investorer: Coronakrisen forandrer vores liv for altid

Storbanken UBS har spurgt 3.750 investorer, og tenderserne er meget klare. Coronakrisen vil føre til rejseændringer, mere fokus på sundhed og et liv tættere på familien.

Da Donald Trump lørdag besøgte et militærhospital, var han iført maske. Foto: REUTERS/Tasos Katopodis .

Coronakrisen vil ændre verden for altid. Det gælder også for en lang række af verdens mest velhavende investorer.

Den globale coronakrise har fået flertallet blandt små 4.000 investorer til ganske enkelt at genoverveje, hvordan de tænker på deres mange penge. Det viser en analyse, som storbanken UBS står bag.

»Pandemien får mange af dem til at gentænke, hvordan de håndterer deres likviditet samt deres levetids- og arvebehov. Det betyder, at formueforvaltere har en mulighed for at spille en endnu større og vigtigere rolle i deres klienters liv og forberede dem på miljøet efter pandemien,« udtaler Tom Naratil, Co-President for UBS Global Wealth Mangement, i en kommentar til undersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at det på verdensplan er ca. 75 pct. af de i alt 3.750 investorer, der mener, at pandemien vil forandre deres liv for altid.

I USA er tallet noget højere med mere end 80 pct., mens det for f.eks. Schweiz er markant lavere. Her mener kun lige over halvdelen af de adspurgte investorer, at deres liv kommer til at forandre sig permanent.

Mere end halvdelen af de adspurgte svarer bl.a., at de er bekymret for ikke at have sparet nok penge op, hvis der kommer en ny pandemi. Seks ud af 10 bekymrer sig også for, om de vil blive en finansiel byrde for familien, hvis de bliver syge.

Læs også
Top job