Erhverv

Dansk stjernedesigners elbilfirma fusionerer sig på børsen: Værdi på 2,9 mia. dollars

Henrik Fisker, stifter og topchef i Fisker, har indgået en kæmpe aftale om at fusionere sit selskab med Spartan Energy.

Opfinderen Henrik Fisker er snart klar med en ny el-bil, der skal revolutionere bilmarkedet. Foto: Sole Bugge Møller

Den danske stjernedesigner Henrik Fisker kan nu sætte to fede streger under, at han er lykkedes i sit professionelle liv.

Virksomheden Fisker fusionerer nemlig med Spartan Energy i en handel, der værdisætter Fisker til hele 2,9 mia. dollars (knap 20 mia. kr.). Hele pointen med fusionen er at få Fisker Inc. på børsen.

Det fremgår af en meddelelse og af flere amerikanske medier.

»I dag tog realiseringen af verdens første digitale bilselskab et massivt skridt frem, og vi er kommet tættere på vores mission om at kommercialisere verdens mest emotionelle og vedvarende køretøjer, samtidig med at vi opretholder vores vision om en renere fremtid for alle,« oplyser Henrik Fisker i en kommentar til meddelelsen.

Det helt centrale i selskabet er en kommende elbil med navnet Fisker Ocean. Dagens kæmpemæssige handel vil ifølge meddelelsen gøre det muligt at få bilen i produktion i slutningen af 2022.

Henrik Fisker forsøgte igennem en årrække at skabe en ”Tesla-dræber” ved at satse benhårdt på en unik batteriteknologi, der skulle skabe en bil, der kunne køre helt op mod 700 kilometer på en opladning. Det projekt lykkedes aldrig.

I stedet for den banebrydende batteriteknologi forsøger Henrik Fisker og selskabet bag altså nu i stedet for at sælge suv’en Fisker Ocean som verdens mest bæredygtige køretøj.

Fisker Inc. er et bilfirma uden mellemmænd som importører og forhandlere.

»Vi har taget alle mellemled ud. Vi vil levere bilen direkte til kunderne og kalder os selv verdens første digitale bilvirksomhed. Vi vil gøre alt digitalt. Det hele sker via en app til smartphones,« har Henrik Fisker tidligere fortalt i et interview med Jyllands-Posten.

Interiøret skulle være 100 pct. vegansk, og Fisker siger, at interiøret er produceret af genbrugsmaterialer fra bl.a. fiskenet og gummi.

Ifølge Berlingske skal prisen på Fisker Ocean begynde ved under 40.000 amerikanske dollars (ca. 265.000 kr.) i USA.

Læs også
Top job