Erhverv

Dansk familie fik 587 mio. kr. for livsværket

Bower-familien havde allerede tjent de første 200 mio. kr. på sædbanken European Sperm Bank, da en kapitalfond købte 65 pct. af virksomheden. Salget indbragte yderligere næsten 600 mio. kr.

Der er penge i at hjælpe folk med at få børn. Det er virksomheden European Sperm Bank et godt eksempel på. Foto: European Sperm Bank

Den velhavende danske Bower-familie indkasserede næsten 600 mio. kr. på at sælge majoriteten af sædbanken European Sperm Bank til kapitalfonden Axcel.

Det afslører et nyt regnskab fra familiens personlige selskab.

Virksomheden blev solgt i foråret 2019, og familien med stifter og tidligere hovedaktionær Peter Bower i spidsen kan samtidig glæde sig over, at der sandsynligvis er langt mere at komme efter i fremtiden.

Familien solgte nemlig ”blot” 65 pct. af virksomheden for en pris på lige over 587 mio. kr. og sidder altså dermed fortsat på lidt mere end en tredjedel af virksomheden.

Ejerne bag har bl.a. fejret salget med at udbetale et ekstraordinært udbytte for regnskabsåret 2019 på 60 mio. kr.

European Sperm Bank var på salgstidspunktet allerede yderst interessant for særligt kapitalfonde, fordi firmaets ydelser efterspørges, uanset hvordan økonomien har det. Den danske sædbank voksede da også kraftigt gennem finanskrisen.

Samtidig er der strukturel medvind, fordi flere og flere par såvel som enlige skal have hjælp med at få børn. Det giver en solid underliggende vækst, som sammen med tårnhøje marginer og en høj forrentning af egenkapitalen har sikret en yderst velindtjenende forretning.

Peter Bower stiftede European Sperm Bank i 2004.

Læs også
Top job