Erhverv

Norsk forsikringskoncern løfter overskuddet mere end ventet

Coronakrisen har ikke for alvor tynget resultaterne hos den norske forsikringskoncern Gjensidige i årets andet kvartal, hvor overskuddet voksede mere end forventet.

I april, maj og juni steg nettooverskuddet til 1,95 mia. norske kr. fra 1,34 mia. norske kr. i andet kvartal af 2019.

Analytikerne havde til sammenligning forudset et samlet overskud på 1,71 mia. norske kr. for koncernen, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Før skat endte resultatet på 2,48 mia. norske kr., hvilket er en fremgang fra 1,72 mia. norske kr. i samme periode året før.

- Vi er meget tilfredse med at levere et rekordstærkt resultat for andet kvartal og med at fastholde en solid drift. Vores markedsposition er fortsat stærk, siger Helge Leiro Baastad, der er administrerende direktør hos Gjensidige, i en pressemeddelese.

Det forsikringstekniske resultat steg i andet kvartal til 1,34 mia. norske kr. fra 1,26 mia. norske kr. i samme periode sidste år.

Fremgangen var blandt andet drevet af højere præmieindtægter.

Derudover oplevede Gjensidige også en lavere løbende tabsrate som følge af udbruddet af coronavirusset, som medførte nedlukninger af en lang række økonomier verden over - også i Norge.

- Overordnet set havde Covid 19-pandemien en let positiv effekt på koncernens forsikringstekniske resultat med færre skadesanmeldelser for flere forsikringsprodukter på grund af pandemien, hvilket delvist blev udlignet af flere rejseforsikringskrav, skriver forsikringskoncernen i regnskabet.

Rejseforsikringskrav, som kan relateres til coronavirusset, løb op i 71,5 mio. norske kr. i andet kvartal, fremgår det af regnskabet.

Gjensidige havde også flere tab relateret til storskader i kvartalet. Den post voksede til 348,1 mio. norske kr. fra 158,5 mio. norske kr. i andet kvartal af 2019.

I første kvartal led den norske forsikringskoncern - ligesom mange andre i branchen - under de store udsving på de finansielle markeder og især de store fald, som satte ind på blandt andet aktiemarkedet i marts på grund af coronakrisen.

I andet kvartal har de finansielle markeder igen rettet sig efter de massive dyk, og det resulterede i et investeringsresultat på 1,15 mia. norske kr.

Det er en fremgang fra 500,5 mio. norske kr. i samme periode året forinden.

Udviklingen i investeringsresultatet i andet kvartal var dog ikke nok til at udviske de investeringstab, der ramte Gjensidige i årets første tre måneder.

For de første seks måneder af 2020 kan selskabet nemlig fortsat fremvise et investeringsresultat på minus 381,8 mio. norske kr. mod et plus på 2,77 mia. norske kr. i første halvdel af 2019.

Læs også
Top job