Erhverv

Disney lukker Hongkong-temapark igen efter smittevækst

Disney vil lukke temaparken Hong Kong Disneyland på grund af en stigning i nye coronavirus-tilfælde i storbyen.

Det sker mindre end en måned efter, at parken genåbnede, skriver Wall Street Journal.

Nedlukningen er reelt ikke til diskussion, da myndighederne i Hongkong har valgt midlertidigt at forbyde større forsamlinger.

- Som påbudt af regeringen og sundhedsmyndighederne vil Hong Kong Disneyland lukke midlertidigt fra den 15. juli. Parkens hoteller vil stadig være tilgængelige med særlige begrænsninger, lyder det ifølge Wall Street Journal fra en Disney-talskvinde.

Situationen fremhæver de udfordringer, som mange multinationale selskaber i øjeblikket oplever med forskellige sundhedsmæssige retningslinjer rundt om i verden.

Mens Disney er tvunget til at lukke i Hongkong, har koncernen nemlig genåbnet to centrale dele af Disney World i Florida - Magic Kingdom og Animal Kingdom - med begrænset kapacitet.

Disneys temaparker, som udgør en stor del af selskabets årlige omsætning, har generelt været hårdt ramt under coronapandemien, hvorfor Disney i seneste kvartal målte et fald i omsætningen på 10 pct. og et dyk i driftsresultatet på 58 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, skriver avisen.

Læs også
Top job