Erhverv

Parkeringsgigant risikerer bitter corona-lussing

Danmarks største private parkeringsselskab Apcoa havde store forventinger til 2020. Nu er de sløjfet på grund af coronakrisen.

Arkivfoto: Ole Lind. Foto: Ole Lind

2020 skulle have været et jubelår for Apcoa, der er Danmarks største private parkeringsselskab. Men det risikerer coronakrisen nu at spænde ben for, skriver Apcoa i et nyt årsregnskab.

Apcoa Parking Danmark sigtede i år efter en omsætning på 690 mio. kr. og et driftsresultat på 130 mio. kr., hvilket ville være en stigning på hele 20 pct. i forhold til sidste år.

Men nu er forventningerne til året sløjfet til fordel for et langt mere negativt syn på fremtiden.

»På grund af nedlukning af samfundet er biltrafikken reduceret voldsomt fra medio marts 2020. Selvom det forventes, at biltrafikken i løbet af året vil returnere til tidligere niveau, er der risiko for, at omsætning og indtjening vil falde markant i år 2020 som konsekvens af Covid-19,« skriver Apcoa i regnskabet.

P-selskabet vil dog endnu ikke sætte tal på forventningerne til året.

Dermed bliver et solidt 2019 vekslet til et usikkert 2020.

Tyskejede Apcoa opkøbte sidste Onepark, der på købstidspunktet var Danmarks tredjestørste private parkeringsselskab, og opkøbet har sat turbo på omsætningsvæksten hos Apcoa, viser årsregnskabet.

Apcoa kom ud af 2019 med en omsætning på 581 mio. kr., hvilket er en markant stigning i forhold til året før, hvor omsætningen endte på 442 mio. kr.

Bruttofortjenesten voksede i samme periode fra 151 mio. kr. til 242 mio. kr.

Bundlinjen landede i 2019 på knap 30 mio. kr. mod knap 37 mio. året før.

Samtidig steg antallet af medarbejder fra 180 til 244.

Apcoa Danmark er den danske gren af den tyskejede Apcoa-koncern, der driver parkeringsvirksomhed i 13 europæiske lande.

Læs også
Top job