Erhverv

Fond vil kaste 100 millioner årligt efter forskning i bæredygtige fødevarer

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til forskningsprojekter, der kan være med til at sikre en bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden.

Salget af produkter som quinoa, couscous, perlebyg og bulgur stiger med 300 procent om året. Det skyldes at flere og flere vælger en kødfri dag en gang imellem. Foto: Danrice

Novo Nordisk Fonden afsætter nu 100 mio. kr. årligt til forskningsprojekter indenfor planter, landbrug og fødevarer. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

”Vi vil støtte en række projekter hvert år. Ambitionen er, at de skal bidrage med viden, der kan hjælpe med at løse klima-, miljø-, og fødevareudfordringerne, som kun bliver mere presserende, efterhånden som verdens befolkning vokser,” siger Claus Felby, chef for biotekforskning hos Novo Nordisk Fonden, i meddelelsen. ..

BRANCHENYT
Læs også