Erhverv

Burger Kings bidrag til klimakrisen: Kød i burger fra køer på særlig diæt

Burger King vil lancere en ny form for Whopper, hvor kødet er mere klimavenligt.

Burger King forsøger sig med et klimatiltag, som kæden tilsyneladende godt selv ved ikke batter meget. Foto: Arkiv. Foto: AP

De ved godt selv, at det ikke betyder noget som helst, men ikke desto mindre forsøger fastfood-kæden Burger King sig nu med et nyt klimatiltag.

Den globale kæde har således lanceret en midlertidig udgave af den kendte whopper-burger, skriver Bloomberg.

»For reelt at gøre en forskel er hele industrien nødt til at ændre sig. Bare at gøre det hos Burger King er som en dråbe i havet,« siger Fernando Machado, global marketingchef for Burger King, til Bloomberg.

Men hvad er det så helt præcist, Burger King så har gjort? Svaret er egentlig relativt simpelt. Kæden mener, at den tilbyder en mere klimavenlig variant ved at bruge en anden type oksekød ned normalt.

Det betyder i praksis, at kødet i burgeren kommer fra køer, der angiveligt udleder ca. en tredjedel mindre methan end normalt, fordi de er på en særlig diæt. En diæt, der i det store hele betyder, at kvæget får det samme - bare tilsat citrongræs.

Burger King ønsker ikke at oplyse, hvad det midlertidige tiltag forventes at koste kæden. Sikkert er det dog, at kunderne ikke kommer til betale mere for klimaburgeren, der i øvrigt kun er i udvalgte restauranter i USA, så længe lager haves.

Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor branchen som helhed er under et voldsomt pres, fordi fødevarebranchen og de relaterede industrier ifølge Bloomberg står for ca. 14,5 pct. af verdens udledning af drivhusgasser.

BRANCHENYT
Læs også