Erhverv

Salget hos Asos er blomstret under coronakrisen

Salget hos den britiske netbutik Asos er steget kraftigt i årets første måneder. Asos vil nu tilbagebetale 1,8 mio. pund, som selskabet har fået i hjælpepakke.

Arkivfoto: Screenshot

Den britiske onlinegigant Asos, som den danske Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen ejer knap 30 pct. af, har nydt godt af coronakrisen, hvor kunderne har været tvunget til at købe tøj på nettet frem for i butikkerne.

Ifølge nye regnskabstal fra Asos runder omsætningen i perioden marts til juni 1 mia. pund, hvilket svarer til 8,2 mia. danske kr.

Dermed er salget steget med omkring 10 pct. sammenlignet med de samme fire måneder sidste år, hvor omsætningen lå på omkring 920 mio. pund, hvilket svarer til knap 7,6 mia. kr.

Antallet af aktive kunder steg i samme periode med 16 pct. til 23 mio. – og selvom salget i hjemlandet Storbritannien faktisk faldt med 1 pct. i perioden, bliver det reddet af et salgsboom i resten af verden – især i Europa – hvor salget steg med 17 pct.

De stærke salgstal får Asos til at fastholde forventningerne til året på trods af coronakrisen. Asos forventer at komme ud af året med et resultat før skat på 70 mio. pund svarende til 577 mio. danske kroner.

»Vi er på vej mod at levere en stærk resultatfremgang sammenlignet med sidste år,« siger Asos’ adm. direktør Nick Beighton ifølge Reuters.

Under coronakrisen valgte Asos at gennemføre en kapitaludvidelse på 247 mio. pund, hvilket svarer til lige under 2 mia. kr.

Her spillede Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen en vigtig rolle. Anders Holch Povlsen, der gennem sit holdingsselskab Heartland er største aktionær i Asos, ejede inden udvidelsen omkring 26 pct. af aktierne i Asos, men brugte kapitaludvidelsen til at øge sin aktiepost, så han i dag sidder på lige under 30 pct. af aktierne i selskabet.

Som følge af de positive salgstal vil Asos ifølge Reuters nu tilbagebetale 1,8 mio. pund, svarende til ca. 15 mio. kr., som selskabet har modtaget i hjælpepakke fra den britiske stat.

Læs også
Top job