Erhverv

Analytiker med vildt kursmål får Elon Musk til tasterne: »Wow«

En ny analyse af Tesla medfører det højeste kursmål blandt samtlige af dem, der dækker selskabet. Selv stifter Elon Musk virker overrasket.

Elon Musk er en mand, der deler vandene. Den seneste tids store succes for Tesla-aktien har gjort ham til en af verdens rigeste. Foto: Arkiv.

Elon Musk kan finde på lidt af hvert på det sociale medie Twitter, men det er trods alt en sjældenhed, at en analyserapport får Tesla-stifteren til tasterne.

Det er ikke desto mindre, hvad der er sket.

Finanshuset Piper Sandler er nemlig på gaden med en analyse af selskabet, og det er med et kursmål for Tesla-aktien på hele 2.322 dollars. Det er markant over de lidt mere end 1.500 dollars, som en Tesla-aktie i dag koster.

Da det gik op for Elon Musk, kvitterede han blot med et enkelt tweet med teksten »Wow.«

Tesla har særligt på det seneste været stor genstand for debat, da mange mener, at den nuværende aktiekurs er på et fuldstændig urealistisk højt niveau.

Det samme sagde kritikerne dog også, da aktien kostede det halve - eller en fjerdedel for den sags skyld.

Sikkert er det imidlertid, at mange investorer igennem længere tid har shortet Tesla-aktien, altså spekuleret i kursfald, og endnu mere sikkert er det, at det har været en elendig forretning.

Elon Musk bragte for nylig et billede af et par korte røde shorts på sin Twitter profil. Her skriver han »short shorts now available«. Man kunne købe shortsne for den nette sum af 69.420 dollars.

Tallet 420 repræsenterer bl.a. den pris, han i sin tid tweetede om, at han ville indløse alle Tesla-aktierne til og afnotere selskabet.

Læs også
Top job