Erhverv

Genan-stifter må vente otte måneder på dom

Genan-stifteren Bent A. Nielsen må som følge af coronakrisen vente yderligere otte måneder på at få sin dom i Vestre Landsret.

Bent A. Nielsen blev idømt seks års ubetinget fængsel i byretten. Foto: Arkiv.

Der kommer til at gå otte måneder, før der falder dom i svindelsagen mod Bent A. Nielsen, der stod bag Genan A/S. Det skriver Børsen.

Sagen bliver nemlig som følge af coronakrisen først genoptaget den 21. januar næste år og forventes afsluttet lidt mere end to måneder senere.

»Jeg havde selvfølgelig en forhåbning om, at vi kunne komme videre med sagen i efteråret, men det har ikke været muligt,« siger Martin Stassen, specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale Bagmandspolitiet, til Børsen.

Historien om Genan er historien om et erhvervseventyr, der i den gad krakelerede. Selskabet er stiftet af Bent A. Nielsen, der blev velhavende på at sælge sin dækvirksomhed Viborg Gruppen til Michelin i 2003 .Derefter helligede han sig Genan, og undervejs fik han pensionskassen PKA med som investor.

I 2014 opdagede virksomhedens revisionsselskab, Deloitte, at Genans regnskaber var forkerte, og så begyndte tingene at køre helt skævt. Genan viste sig nemlig slet ikke at være den forretning, som alle havde gået og troet, det var.

Den ansvarlige revisor måtte forlade Deloitte, PKA overtog aktierne og sendte Bent A. Nielsen ud af virksomheden. Deloitte betalte en erstatning på omkring en halv mia. kr. for sin rolle, og sagen blev meldt til politiet.

I 2019 blev Bent A. Nielsen idømt seks års fængsel, men Deloitte-partnere fik en dom på tre års fængsel. Begge ankede dommen, og ankesagen blev indledt tidligere i år ved Vestre Landsret.

Ifølge Børsen forventes sagen afsluttet den 25. marts 2021.

Læs også
Top job