Erhverv

Genmab-partner øger salget af Darzalex med 16 pct. i andet kvartal

Foto: Genmab PR

Genmabs kræftmiddel Darzalex fortsatte med at vinde frem i første kvartal, viser regnskabet fra selskabets partner Johnson & Johnson.

Omsætningen steg 901 mio. dollar fra 774 mio. dollar i samme periode året før. Det er en forøgelse på 16,4 pct.

Salget i USA landede på 492 mio. dollar mod 369 mio. dollar i første kvartal af 2019, mens salget på de internationale markeder, eller resten af verden, steg til 409 mio. dollar fra 405 mio. dollar.

- Salget på de 901 mio. dollar er mindre i forhold til mit estimat på 932 mio. dollar og konsensus på 947 mio. dollar, påpeger Søren Løntoft Hansen, der er analytiker i Sydbank.

- Salget i USA overrasker positivt, mens salget til resten af verden på 409 mio. dollar er til den svage side, siger analytikeren og understreger, at salget til resten af verden til gengæld overraskede positivt i første kvartal.

Her landede det på 474 mio. dollar mod 277 mio. dollar i første kvartal 2019:

- Det kunne indikere, at der er flyttet salg fra Q2 til Q1 som forberedelse til nedlukningen i forbindelse med Covid-19, påpeger Søren Løntoft Hansen.

Genmab har efterfølgende selv bekræftet tallene i en meddelelse til fondsbørsen, men oplyser endnu ikke, hvor stor en andel det vil modtage fra salget.

Læs også
Top job