Erhverv

Ambu får afgørende godkendelse i USA

Medicoselskabet Ambu er nu kommet et stort skridt videre den store drøm om at brede sin endoskop forretning ud til nye områder.

Juan Jose Gonzalez er manden, der skal gøre Ambu til et mere globalt selskab. Efter to uger i jobbet er han blevet bekræftet i, at mulighederne er enorme. Foto: Carsten Snejbjerg

Medicoselskabet Ambu har nu fået den formelle godkendelse, der spiller en afgørende rolle i selskabets jagt på fremtidens vækst.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har således godkendt selskabets duodenoskop. Dermed kan jagten på amerikanske Boston Scientific også indledes.

Duodenoskopet er et af de største håb for det danske selskab i forsøget på at udbrede den store succes, Ambu har haft med endoskopet aScope til undersøgelse af patientens øvre luftveje.

Duodenoskopet er derimod til brug ved undersøgelse af mave-tarm-regionen, der er et langt mere kompliceret område.

Dermed vil den kommende tid også give Ambu mulighed for at overbevise markedet om, at det ikke bare er Ambu selv, der mener, det er fremtiden.

»Hos Ambu er vi fast besluttet på at udvikle patientsikkerheden gennem innovativt design af engangsendoskoper, og vi er meget begejstrede for at forbedre sikkerheden for de to mio. patienter, der hvert år har brug for en sådan procedure,« udtaler Juan Jose Gonzalez, adm. direktør i Ambu, i en kommentar til meddelelsen.

Ambu forventer på bagkant af godkendelsen at igangsætte et såkaldt post marketing-studie.

Det betyder, at Ambu vil lave et studie af 500 patienter, og selskabet planlægger at dele de første data med omverdenen i forbindelse med selskabets fremlæggelse af regnskabet for første kvartal af regnskabsåret 2020/2021 - forudsat at der mindst er data for 60 patienter.

Ambu-aktien stiger med små 4 pct. efter godkendelsen.

Læs også
Top job