Erhverv

Trump opfordrer tilhængere til at støtte TikTok-forbud

Gennem sin valgkampagne har den amerikanske præsident betalt for reklamer, der opfordrer til støtte af et forbud mod den populære kinesiske app.

Den amerikanske præsident har den seneste tid langet ud efter den kinesiske app TikTok. Foto: JONATHAN ERNST // Ritzau Scanpix

USA’s præsident, Donald Trump, vil have den kinesiske video-app TikTok forbudt i USA. Gennem sin valgkampagne har præsidenten opfordret sine støtter til at signere en underskriftindsamling, der skal forbyde TikTok.

Det skriver Bloomberg.

Trump har den seneste tid langet ud efter den kinesiske app med beskyldninger om overvågning af brugere. Ligeledes har USA’s udenrigsminister, Michael Pompeo, opfordret amerikanerne til at lade være med at downloade appen medmindre de ville have, at deres personlige oplysninger ”kom i hænderne på det kinesiske kommunistparti”.

Annoncen, der blev delt på Donald Trumps officielle facebookside, var betalt af præsidentens valgkampagne og havde primært brugere i alderen 18 til 64 som målgruppe. Det viser Facebooks annoncedatabase.

Præsident Donald Trumps oplyste tidligere på ugen, at administration er i gang med at undersøge flere kinesiske apps, herunder TikTok og beskedtjenesten WeChat.

Undersøgelserne skal kortlægge, om der er nogen risiko forbundet med TikTok og WeChat i forhold til den nationale sikkerhed.

USA har tidligere overvejet at forbyde TikTok helt. Det sagde USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, i begyndelsen af juli, efter beskyldninger om at Kina benytter data fra appen til at overvåge brugere.

Globalt er TikTok blevet downloadet mere end to milliarder gange.

Læs også
Top job