Erhverv

Dansk dvaletruet flyselskab får kontrakt på flyvninger i Vietnam

Great Dane Airlines har været presset på forretningen efter corona, men skal nu flyve charterflyvninger i mindst seks måneder for vietnamesisk flyselskab.

Great Dane Airlines har fået kontrakt med vietnamesisk selskab i hus efter forretningsplanen for sommeren blev afbrudt af coronakrisen. Arkivfoto: Ernst van Norde // Fast Freelance EB

Det danske flyselskab Great Dane Airlines har efter langvarige forhandlinger skrevet kontrakt med det vietnamesiske selskab Bamboo Airlines, hvor Great Dane Airlines fra slutningen af juli og et halvt år frem skal flyve charterflyvninger i Vietnam.

Det skriver fly- og rejsemediet CHECK-IN.dk.

Flyselskabet skal have to fly og 45 medarbejdere udstationeret i Vietnam.

Coronakrisen har været hård for verdens flyselskaber, der pludselig var tvunget til at holde sine fly på jorden, mens flere af verdens lande lukkede ned for ind- og udrejse.

Og da de danske rejsevejledninger i juni blev ændret, så der indtil videre kun blev åbnet for rejser til Norge, Italien og Tyskland sommeren over, gik de fleste flyselskaber en usikker fremtid i møde.

Det gjorde sig også gældende for Great Dane Airlines, der havde valgt, at sommerens forretning skulle baseres på ruteflyvninger fra Aalborg til Málaga og Palma de Mallorca samt charterflyvninger til Sydeuropa.

»Enten skulle vi finde nye forretningsmuligheder eller også skulle vi sende medarbejderne hjem og lægge selskabet i dvale,« siger Thomas Hugo Møller, administrerende direktør i Great Dane Airlines, til CHECK-IN.dk.

Great Dane Airlines havde også planer om at starte indenrigsflyvninger mellem Aalborg og København, men de planer er nu droppet efter kontrakten med Bamboo Airlines er underskrevet.

Norwegian har valgt kigge på muligheden for at øge sine flyvninger på selvsamme rute for at imødekomme en forventet stigende efterspørgsel fra erhvervsmarkedet efter sommerferien.

Ud over Norwegian har også SAS og DAT fly på ruten.

Læs også
Top job