Erhverv

Samleobjekter fra rumfart solgt for flere millioner på auktion

Flere unikke objekter fra månelandinger blev i denne uge solgt for millionbeløb på auktion.

Samleobjekter fra rum-missioner er tidligere blevet solgt for millioner på auktion.  Arkivfoto: NASA

Hundredevis af samleobjekter fra månelandinger indtjente sælgerne ca. 4,5 mio. kr. i alt på en auktion, der blev afsluttet torsdag. Blandt de solgte objekter var en særlig mønt og et lille flag, der lå i en lomme under en månelanding.

Det skriver CNN.

288 forskellige objekter fra i alt 45 forskellige sælgere fik nye ejere, da auktionen sluttede torsdag. Blandt nogle af de objekter, der skulle vise sig mest dyrbare, var en medaljon, som blev tildelt de astronauter, der var med på Apollo 7. Medaljonen blev solgt for 330.00 kr.

Også et lille amerikansk flag i stof som astronaut Dave Scott havde i lommen, da han gik på månen under Nasas Apollo 15-mission i 1971 blev solgt for mere end 200.000 kr. Det forventede beløb var 16.000 kr.

Rumfarts-samleobjekter er også tidligere blevet solgt for svimlende beløb på auktion. I 2015 blev et ur båret af Dave Scott under Apollo 15-missionen solgt for 10 mio. kr.

De første Nasa-astronauter trodsede ofte ordrer og tog ting med hjem fra deres missioner, de ville beholde som minder. I 2011 blev astronaut Edgar Mitchell sagsøgt af Nasa, da han forsøgte at bortauktionere et kamera, han havde haft med sig på sin måne-mission i 1971. Nasa vandt sagen og Mitchell måtte overdrage kameraet til den amerikanske regering.

Læs også
Top job