Erhverv

Elon Musk drøner frem på milliardærliste

Stifteren af Tesla suser ustoppelig opad på verdens milliardærliste. I midten af marts lå han nr. 31, nu er han i top 5.

Elon Musk kan nemt slå ud med armene. Har er nu verdens femterigeste person, ifølge Forbes Billionaires List. Foto: AP/Mark Lennihan

Der er tilsyneladende intet, der kan stoppe stigningen i aktiekursen på Tesla.

Og dermed heller ikke på den hastighed, hvormed stifteren Elon Musk akkumulerer penge på. Han formue er uløseligt forbundet til Tesla-aktien.

Hver gang kursen stiger til en nyt plateau, udløser det ekstra penge til Musk i form af retten til at købe en antal aktier til en forudbestemt - billig - pris.

I den seneste opgørelse på Forbes' milliardærliste indtager Elon Musk nu en 5. plads med en anslået formue på over 74 mia. dollars. Opdateringen er fra mandag eftermiddag.

Dermed har Elon Musk passeret kendte milliardærer som superinvestoren Warren Buffett og Steve Ballmer, der er tidligere topchef i Microsoft.

Foran sig på listen har Elon Musk kun fire personer. Det er Amazon-stifteren Jeff Bezos, Bernard Arnault, Bill Gates og Facebooks Mark Zuckerberg.

Men de næste pladser på listen bliver sværere at nå for Elon Musk.

Mark Zuckerberg har på 4. pladsen en opgjort formue på 90 mia. dollars, mens Bill Bates på 3. pladsen står med en formue på 113 mia. dollars.

Helt urørlig i toppen er Jezz Bezos med en formue på næsten 190 mia. dollars.

I øvrigt har tre af de fire foran Elon Musk alle deres penge bundet i it- og techselskaber, og lige som med Tesla er de steget betydeligt i kurs.

Elon Musk er dog godt på vej. Alene mandag steg Tesla-aktien med 9,5 pct., og Tesla er verdens mest værdifulde bilproducent.

Så sent som i midten af marts lå Elon Musk på 31. pladsen på milliardærindekset med en formue på lige under 25 mia. dollars.

Kursen på Teslas aktie er steget med 300 pct. i 2020.

Læs også
Top job