Serier
BREAKING

Bavarian indgår licensaftale: Tager næste skridt med coronavaccine

Corona rammer verden
Arkivfoto: Bavarian Nordic

Biotekselskabet Bavarian Nordic og vaccineselselskabet Adaptvac har nu fået de sidste detaljer på plads, og dermed har de to selskaber indgået en endelig licensaftale om en vaccine mod covid-19.

Det oplyser Bavarian Nordic i en meddelelse til fondsbørsen onsdag morgen.

Bavarian vil i henhold til aftalen yde en forudbetaling på 4 mio. euro til Adaptvac.

- I sidste måned blev lovende prækliniske data præsenteret, som viste, at vaccinekandidaten fremkaldte høje niveauer af neutraliserende antistoffer mod SARS-CoV-2 sammenlignet med prækliniske data for andre covid-19-vacciner under udvikling, skriver Bavarian i meddelelsen.

- På baggrund af disse data forventes det første kliniske forsøg med vaccinen påbegyndt i fjerde kvartal 2020 med resultater forventet tidligt i 2021, fortsætter selskabet.

Bavarian vil stå for den videre udvikling af vaccinen og planlægger at opnå regulatorisk godkendelse inden for de næste 12-18 måneder.

Aftalen påvirker ikke Bavarians forventninger til 2020.

- Vi er glade for at konkludere aftalen med AdaptVac, som giver os mulighed for at støtte og hurtigt videreudvikle denne meget lovende covid-19-vaccinekandidat, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør hos Bavarian Nordic, i en kommentar.

- Vi mener fortsat, at denne vaccinekandidat kan imødekomme WHO’s kriterier for en sikker og effektiv vaccine i alle befolkningsgrupper, og at den kan fremkalde hurtig beskyttelse efter en enkelt vaccination, fortsætter han.

Parterne indgik allerede i maj en foreløbig aftale. I den endelige aftale får Bavarian Nordic de globale kommercielle rettigheder til covid-19-vaccinen.

AdaptVac er et joint venture etableret af Expres2ion Biotechnologies og NextGen Vaccines.

Læs også
Top job