Erhverv

Mads Nipper forlader bestyrelsen i B&O

Topchefen for Grundfos forlader bestyrelsen, som han har siddet i siden 2014.

Grundfos-topchef Mads Nipper forlader bestyrelsen for B&O efter seks år. Foto: Lederne

Topchefen for Grundfos, Mads Nipper, forlader bestyrelsen for B&O ved den kommende generalforsamling i næste måned.

Mads Nipper har siddet i bestyrelsen for B&O siden 2014, men har valgt ikke at genopstille, fremgår det af indkaldelsen til selskabets ordinære generalforsamling.

Mads Nipper får følgeskab ud af bestyrelsen af Joan Ng Pi O, der heller ikke modtager genvalg. Men hun forlader til gengæld ikke helt selskabet.

»Joan Ng Pi O vil tiltræde en rolle som formand for Bang & Olufsens kinesiske Advisory Board med henblik på at rådgive vedrørende selskabets aktiviteter i det kinesiske marked,« skriver B&O.

B&O skærer antallet af bestyrelsesmedlemmer ned med en enkelt, idet der kun foreslås, at Albert Bensoussan vælges som nyt medlem.

Albert Bensoussan har tidligere været medlem af bestyrelsen i perioden 2014 til 2019. Albert Bensoussan har stor erfaring inden for luksusprodukter, som han har opnået gennem sine tidligere stillinger hos LVMH Group og Cartier.

Derudover foreslår bestyrelsen genvalg af Juha Christen Christensen (formand), Jesper Jarlbæk, Anders Colding Friis, Tuula Rytilä, og M. Claire Chung.

B&O har gennem de senere år gået fra krise til krise, og dette år er ingen udtagelse. Regnskabet for 2019/20 viste et underskud før skat på 367 mio. kr.

Bestyrelsen foreslår derfor, at der ikke udbetales udbytte.

Finans har i otte kapitler beskrevet B&O's storhed og fald. Hele artikelserien kan læses her.

Læs også
Top job