Erhverv

Headhunter: Nye bestyrelsesmedlemmer hos B&O løber stor image-risiko

Grundfos-topchef Mads Nipper stopper i bestyrelsen for Bang & Olufsen, og pladsen bliver ikke genbesat. Det er svært at finde tunge, danske navne til bestyrelsen for B&O, for ingen tror længere på en genrejsning, vurderer headhunter.

Juha Christensen rykkede fra næstformand til formand for Bang & Olufsen, da Ole Andersen døde i juni. Til generalforsamlingen i august bliver bestyrelsen yderligere skåret ned, for der går to ud, og én kommer ind. Foto: Bang & Olufsen

Det har været et par dramatiske måneder for Bang & Olufsen, som nu også må melde ud, at Mads Nipper har valgt ikke at fortsætte i bestyrelsen, når der er generalforsamling den 20. august. Og det tomme sæde, som Grundfos-topchefen efterlader, bliver ikke fyldt ud med nye kræfter.

At Mads Nipper stopper efter seks år er måske meget naturligt, lyder vurderingen fra Stephen Bruyant-Langer, stifter af The Personal Business Plan og tidligere headhunter på topniveau. For der ligger en stor arbejdsbyrde i bestyrelsen, når et selskab er kriseramt og undervejs skifter ud på direktør-pladsen. ..

Læs også
Top job