Erhverv
BREAKING

Amerikansk biotekselskab skruer op for prognosen efter stærkt kvartal

Foto: Biogen/AP

Indtjeningen voksede mod forventning i andet kvartal hos det amerikanske biotekselskab Biogen, der også overraskede med en opjustering af prognosen for hele 2020.

I andet kvartal steg omsætningen 1,8 pct. til 3,68 mia. dollar, og det overgår analytikernes forventning om en omsætning på 3,43 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie tog samtidig et hop til 10,26 dollar i årets andet kvartal fra 9,15 dollar i samme periode af 2019.

Analytikerne havde omvendt forudset et fald i indtjeningen til 8,02 dollar per aktie.

Biogen skruer i onsdagens regnskab også op for forventningerne til indtjeningen for hele 2020.

Biotekselskabet regner nu med, at den justerede indtjening per aktie vil lande et sted mellem 34 og 36 dollar i år.

Tidligere ventede Biogen en justeret indtjening på mellem 31,50 og 33,50 dollar per aktie.

Den nye forventning topper også analytikernes, da de ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter en indtjening på 32,99 dollar per aktie.

Det amerikanske selskab præciserer også forventningerne til årets omsætning, og midtpunktet forventningsintervallet er nu lavere end tidligere udmeldt.

Koncernen, der arbejder med at udvikle lægemidler mod neurologiske sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og multipel sklerose, forventer at omsætte for mellem 13,8 og 14,2 mia. dollar.

Tidligere gik Biogen efter at omsætte for mellem 14 og 14,3 mia. dollar. Analytikerne forventede forud for onsdagens regnskab en omsætning på 13,94 mia. dollar i 2020.

Biogens aktie stiger 2,6 pct. i formarkedet i USA onsdag.

Læs også
Top job