Erhverv

Spændinger mellem Storbritannien og Kina rammer britisk modehus

Det britiske modehus Burberry er ramt af anspændte stemning mellem Storbritannien og Kina, der kan true selskabets handel i Kina.

Det får onsdag aktien til at falde 4,1 pct. til 1370,0 pence, hvilket er det laveste siden 18. maj, hvor aktien lukkede i 1357,5 pence.

Storbritanniens udenrigsminister, Dominic Raab, udtalte tidligere på ugen, at den nye sikkerhedslov, som Kina har indført i Hongkong, er en "alvorlig krænkelse" af landets internationale forpligtelser.

Loven, der blandt andet forbyder oprør eller forsøg på løsrivelse, har fået briterne til at skrotte en udleveringsaftale med Hongkong og udvide våbenembargo.

Kina har advaret Storbritannien om, at landet vil reagere på indblanding i "interne anliggende". Ifølge Bloomberg News risikerer Storbritannien, at Kina eksempelvis vil suspendere eller forsinke forhandlingerne om en handelsaftale mellem de to økonomier, eller at der sættes gang i et boykot af britiske varer.

Der var i forvejen spændinger mellem Kina og Storbritannien, efter at briterne den 14. juni udelukkede den kinesiske telegigant Huawei fra at deltage i udbygningen af 5G-netværket.

Alle britiske teleselskaber skal derfor have fjernet alle Huawei-dele fra deres 5G-netværk senest i 2027. Og fra udgangen af året bliver det ikke muligt at købe Huawei-komponenter til 5G.

Et boykot af Burberry-varer i Kina vil have stor betydning for modehuset, da regionen Asien-Stillehavet er Burberrys største marked.

Det seneste år stod regionen for 40 pct. af modehusets omsætning, mens Europa, Mellemøsten og Afrika stod for 37 pct. af omsætningen. De sidste 23 pct. af omsætningen var Syd- og Nordamerika ansvarlig for.

Læs også
Top job