Erhverv

Flying Tiger vil sælge tyske og amerikanske butikker efter underskud

Foto: Tycho Gregers

Flying Tiger trækker sig fra Tyskland og USA og vil forsøge at sælge sine butikker, efter at selskabet tabte et trecifret millionbeløb i 2019.

Det skriver dagbladet Børsen.

Butikskæden Flying Tiger har 54 butikker i Tyskland og 13 i USA. Nu vil selskabet, der ejes af kapitalfonden EQT, forsøge at sælge de i alt 67 butikker.

- Vi vil ud af både Tyskland og USA, og jeg håber og tror på, at nogle partnere ser potentialet i at drive Flying Tiger-konceptet videre i både Tyskland og USA. Men vi er meget fleksible omkring, hvad løsningen kan blive, og der er mange scenarier på bordet. Det kan også være, at det skal være nogle helt andre butikker end vores, siger Martin Jermiin, der er administrerende direktør i Flying Tiger, til Børsen.

Flying Tiger har tilsammen værdisat butiksporteføljen til 323 mio. kr. Det fremgår af ejerselskabet Zebras nyligt offentliggjorte regnskab ifølge Børsen.

Af regnskabet betegnes butikkerne i Tyskland og USA som "ikke-fortsættende aktiviteter". Butikkerne tegner sig dertil for et underskud på 149 mio. kr. ud af et samlet tab på 224 mio. kr.

Mogens Bjerre, der er professor på CBS og forsker i detailhandlen, vurderer, at det er fornuftigt, at Flying Tiger konsoliderer sig. Han bemærker, at kæden har åbnet mange butikker på mange markeder, og at ledelsesressourcerne derfor er blevet spredt meget.

Læs også
Top job