Erhverv

Ejeren af konkursbegæret luftfartsselskab er på vej med nyt

Lars Thuesen. Foto: Charlotte de la Fuente.

Det danske luftfartsselskab Jet Time måtte tirsdag erklære sig konkurs. Nu er manden bag selskabet på vej med et nyt et af slagsen.

Det skriver Berlingske Business.

I en pressemeddelelse tirsdag oplyste Jet Time, at selskabet havde i sinde at indgive konkursbæring som følge af de restriktioner, der har været på flytrafikken på grund af coronaudbruddet.

Ejeren af Jet Time, Lars Thuesen, har dog allerede et nyt luftfartsselskab på vej under et noget lignende navn - Jettime.

Lars Thuesen forklarer til Berlingske Business, at konkursbegæringen ikke er kommet tilfældigt. Lige nu har selskabet ifølge ejeren 100 mio. kr. tilbage, hvilket svarer til det, som medarbejderne har krav på.

- Nu kan vi betale hver medarbejder sit, og det er vigtigt, for de bliver selvfølgelig hårdt ramt. Hvis vi ventede en måned eller to, ville det ikke være til nogens gavn, for der kommer ingen penge ind, men der ryger en masse ud, forklarer han til avisen.

Jet Time mangler indtægter for 100 til 150 mio. kr. om måneden, mens det koster 40 mio. kr. at holde selskabet kørende.

Samtidig har det konkursbegærede selskab en trecifret milliongæld, hvoraf størstedelen er til Lars Thusen selv samt personer tæt på ejeren. De penge er tabt, siger han til Berlingske Business.

Jet Time har dog også gæld til selskaber, der leaser fly, foruden en række kreditorer inden for lufthavnene, handlingsselskaber.

Læs også
Top job