Erhverv

Luftfartsselskaber på knæ over for EU og USA

Fire store selskaber sender en appel om, at der indføres koordinerede test af passagerer, så karantæne undgås.

Artiklens øverste billede
Tyske Lufthansa er blandt de fire store selskaber, der har sendt en appel til EU og USA om ensartede testregler og krav for flyvninger over Atlanten. Foto: AP/Axel Heimken

Fire store og ledende luftfartsselskaber i USA og Europa opfordrer myndighederne på begge sider af Atlanten til at indføre et ensartet testprogram for coronavirus.

De mener, at et testprogram på begge sider kan medføre en hurtigere genopretning af lufttrafikken på de transatlantiske ruter, skriver CNN Business.

De fire selskaber er Lufthansa, British Airways samt United og American Airlines. Tilsammen transporterede de fire selskaber over 650 mio. passagerer i 2019.

Selskaberne har i en samlet henvendelse skrevet til regeringerne på begge sider af Atlanten for at få dem til at sikre en genåbning trafikken.

Brevet er stilet til videpresident Mike Pence i USA, EU-Kommissær Ylva Johansson og til alle landene i EU samt Storbritannien.

I brevet henviser de blandt andet til den »store betydning, transatlantiske rejser har for den globale økonomi« og, at et koordineret testprogram er »nøglen til at skabe tillid til at tillade en genoptagelse af rejsemønstret uden karantænekrav eller andre indrejserestriktioner.«

EU har restriktioner på rejsende fra USA, på grund af at infektionsraten i landet ikke overholder EU’s sikkerhedskrav. I Storbritannien og Irland kan man komme ind, men det kræver 14 dages karantæne.

»Coronatest bliver mere og mere almindeligt i hele verden som et værktøj til at undgå andre og mere indgribende foranstaltninger,« hedder det i brevet.

»Ingen har nogen fordel ud af en langvarig lukning af denne meget uundværlige korridor for global luftfart,« skriver selskaberne i brevet.

Luftfartsindustrien står over for sin største krise nogensinde. Den internationale luftfartsorganisation IATA forventer, at industrien på globalt plan står til at tabe 84 mia. dollars i 2020 og yderligere 15 mia. dollars i 2021.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.