Erhverv

Ørsted foran vigtig afgørelse onsdag: Milliarder er på spil

Foto: Ørsted

De hollandske myndigheder vil efter planen onsdag give besked om, hvem der er løbet med sejren i en auktion om opførelse af omkring 750 megawatt havvindenergi.

Projektet skal opføres i en zone kaldet Hollandse Kust Noord, og her har Ørsted og et konsortium mellem Shell og Eneco tidligere bekræftet deres deltagelse.

Ifølge projektleder Ruud de Bruijne hos Netherlands Enterprise Agency, som hører under det hollandske økonomiministerium, vil beslutningen blive annonceret af ministeriet efter hollandsk børslukketid onsdag, skriver Recharge News med henvisning til et opslag på et socialt medie.

Auktionen lukkede for bud 30. april, hvorefter regeringen havde 13 uger til at annoncere en vinder. Selv om der er tale om et støttefrit projekt, talte Ørsteds finansdirektør, Marianne Wiinholt, varmt om projektet, da selskabet annoncerede sin deltagelse i buddet i slutningen af april.

- Vi ser det her projekt som et strategisk interessant projekt. Det er et projekt, som selvfølgelig har den her "merchant" risiko, men til gengæld ligger det utroligt lavt på alle andre risikoparametre.

- Produktionsrisikoen er meget lav, og der er ingen godkendelsesrisiko, da projektet er færdigudviklet. For os giver det rigtig god strategisk mening at få sådan et projekt ind i vores portefølje, sagde Marianne Wiinholt dengang til Ritzau Finans.

Modsat valgte den svenske energikoncern Vattenfall ikke at deltage i udbudsrunden, da selskabet vurderede, at der på daværende tidspunkt var for mange usikkerheder.

Vattenfall udvikler ellers 1,5 GW i de hollandske zoner, Hollandse Kust Zuid 1-4, som det tidligere har vundet retten til at bygge ligeledes under nul-subsidie-auktioner.

Læs også
Top job