Erhverv

General Electric leverer bedre end ventet salg

Foto: AP/Paul Sakuma Foto: Paul Sakuma/AP

Den amerikanske industrigigant General Electric har leveret et blandet regnskab i andet kvartal, hvor salget og de frie pengestrømme er bedre end ventet, mens det justerede tab per aktie er større end ventet.

Aktien indikeres 2,3 pct. højere i formarkedet.

General Electrics salg landede på 17,7 mia. dollar i andet kvartal, hvilket overrasker positivt i forhold til analytikernes forventning på 17,23 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Det justerede tab per aktie er landet på 15 cent sammenlignet med analytikernes forventning om et tab på 9 cent.

De frie pengestrømme i industriforrentningen blev negative 2,07 mia. dollar, hvor analytikerprognosen lød på et tab på 3,29 mia. dollar.

For Vestas-investorerne er fokus rettet mod Renewable Energy-divisionen, hvor salget er faldet med 3,4 pct. til 3,51 mia. dollar, hvilket er lidt over analytikerkonsensus på 3,47 mia. dollar.

Organisk blev det til en salgsvækst på 1 pct., hvilket primært er drevet af onshore-vind, der er drevet af leveringer af 830 nye møller og "repowering" - det vil sige modernisering eller udskiftning - af 357 møller.

Ordreindgangen i divisionen er faldet med 19 pct. til 3 mia. dollar, hvilket er et organisk fald på 17 pct.

Faldet i ordreindgangen er primært drevet af onshore- og net-ordrer i USA, der er udskudt til efter første halvår som følge af coronavirusudbruddet.

Segmentdriftsindtjeningen viste et tab på 195 mio. dollar, hvilket er et fald på 6 pct. i forhold til andet kvartal 2019.

Det er ifølge General Electric primært drevet af en negativ påvirkning af forsyningskæden og afbrydelser af projektgennemførelser relateret til coronavirusudbruddet og kvalitetsrelaterede omkostninger, hvilket delvist opvejes af onshore-vindpriserne og lavere tab på projekteksekvering.

BRANCHENYT
Læs også