Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Københavns tomme lufthavn rammer hele byens økonomi

Corona rammer verden
Lufthavnen vil først være på normalt niveau i 2024. Foto: Sofia Busk

Tomgangen i Københavns Lufthavne vil også ramme hårdt udenfor lufthavnen.

Det skriver Berlingske Business.

Selskaber i og omkring lufthavnen har afskediget mellem 5-6000 ansatte, anslår Dansk Industri, og fyringer blandt de 2600 ansatte i selve selskabet Københavns Lufthavne venter fortsat.

Men manglen på turister, som lufthavnen bringer til København, gør også ondt på økonomien i resten af byen. Blandt andet bliver oplevelses- og turismebranchen også ramt hårdt til trods for genåbninger i flere lande.

- Det ser ud til, at genoplukningen bliver vanskeligere, end vi havde troet. Der skal være åbnet i de lande, hvor folk plejer at rejse fra, der skal være en flyforbindelse, og de skal kunne komme hjem igen uden at skulle i karantæne. Det her kræver sammen med de øvrige lande en samhørighed, der lige nu ikke er til stede, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for Horesta, brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, til Berlingske Business.

Turismen i København ville normalt generere en omsætning på 8 mia. kr., men denne sommer vil det tal være omkring 5 mia. kr. lavere, viser tal fra Horesta.

Lufthavnen vil først være på normalt niveau i 2024, blev der vurderet på det nyligt afholdte Aviation Summit, som blev arrangeret af det tyske EU-formandskab, oplyser Michael Svane, der er branchedirektør hos Dansk Industri, ifølge Berlingske Business.

BRANCHENYT
Læs også