Serier
BREAKING

DSV Panalpina overrasker med et overskud på 2,6 mia. kr. i andet kvartal

Driftsresultatet er pænt bedre end ventet, efter selskabet den 22. juni meddelte, at det ville blive over 2,3 mia. kr.

Corona rammer verden
DSV Panalpina har aflagt regnskab for andet kvartal af 2020, og det var stort set som ventet effer selskabet i juni havde løftet lidt af sløret for tallene. Foto: DSV

Transportkoncernen DSV Panalpina leverede i årets andet kvartal et langt højere driftsresultat end forventet. Overskuddet blev på godt 2,6 mia. kr. før særlige poster.

Det er bedre, end analytikerne havde forventet og også klart over selskabets egen melding for blot nogle uger siden om et overskud på »over 2,3 mia. kr.«

»De seneste måneder har udviklet sig bedre, end vi forventede, da Covid-19-krisen startede, og vi er glade for at rapportere 63 pct. vækst i EBIT før særlige poster i 2. kvartal 2020 og 37 pct. vækst i første halvår,« siger koncernchef Jens Bjørn Andersen fra DSV Panalpina.

Omsætingen i kvartalet blev på 28,7 mia. kr. og er ligeledes et pænt stykke over analytikernes konsensus-forventninger.

»En stærk omkostningsstyring og den fortsatte succesrige integration af Panalpina har været vigtige drivkræfter for vores resultat. Covid-19 har skabt en ekstraordinær markedssituation inden for luftfragt, og her har vi været i stand til at hjælpe vores kunder og har draget fordel af det gamle Panalpina fragtnetværk,« siger Jens Bjørn Andersen.

Det gode andet kvartal får samtidig DSV Panalpina til at genoptage sin forventningsprognose for hele året.

Den har ellers i lighed med mange andre selskaber været suspenderet, fordi coronakrisen simpelthen gjorde det umuligt at forudsige ret meget.

Koncernen forventer nu et driftsresultat for særlige poster for hele 2020 på mellem 8,2 og 8,7 mia. kr. Det er det samme niveau som oprindeligt meldt ud - men før krisen begyndte.

»Usikkerheden er fortsat højere end normalt, men baseret på en stærk første halvdel af 2020 er vi nu i stand til at genoptage vores forventning for hele året. Vi forventer nu EBIT før særlige poster på niveau med den prognose, vi gav markedet, inden denne krise begyndte,« siger Jens Bjørn Andersen.

Da DSV overtog Panalpina, lovede man investorerne, at synergieffekterne ville beløbe sig til 2,3 mia. kr. i besparelser. Dertil kommer, at selskabet har annonceret yderligere besparelser for 1,4 mia. kr., hvilket bringer det samlede beløb op på 3,7 mia. kr.

Den samlede årlige besparelse fra disse to poster vil være fuldt synlige fra regnskabsåret 2021.

Det er overvejende området DSV Air & Sea, der har leveret over evne i andet kvartal.

Driftsoverskuddet fra denne del af forretningen blev på 2,1 mia. kr. mod 1,1 mia. kr. i samme periode sidste år.

Læs også
Top job