Erhverv

Coronakrisen giver Google-moder første tilbagegang i 16 år

Efter flere kvartaler med mærkbar vækst i omsætningen har et coronaplaget andet kvartal sat væksten på pause.

Foto: AP. Photo: Michael Short/Bloomberg

Et coronapræget andet kvartal har bremset væksten i Googles moderselskab, Alphabet.

Efter flere kvartaler med tocifret vækst står omsætningen stort stille sammenlignet med samme kvartal sidste år, viser Alphabets regnskab, der er offentliggjort torsdag aften dansk tid.

De tre måneder marts, april og maj endte med en omsætning på 38,3 milliarder dollar. Det svarer til cirka 254,5 milliarder kroner.

Det er to procent mindre end de samme tre måneder sidste år. Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters første gang i selskabets 16 år på børsen, at der er en tilbagegang i omsætningen.

Inden torsdagens melding var det dårligste kvartal for Alphabet omkring finanskrisen i 2019, hvor omsætningen alligevel voksede 2,9 procent.

Det er en lidt anden virkelighed, end Alphabet har kendt til de sidste kvartaler. Her har den stået på flot vækst på mellem 13 og 20 procent.

- Vi navigerer fortsat gennem et vanskeligt globalt økonomisk miljø, siger Ruth Porat, der er finansdirektør for Alphabet, i en kommentar til regnskabet.

Selskabets indtægter fra reklameforretningen er faldet med omtrent to milliarder dollar i kvartalet til 21,3 milliarder dollar.

Mens omsætningen ikke har ændret sig meget, er der blevet skåret omkring en tredjedel af selskabets indtjening, der er faldet til syv milliarder dollar - eller 44,4 milliarder kroner.

Faldet skyldes blandt andet, at der har været flere udgifter til blandet andet udvikling, ligesom antallet af ansatte er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

Læs også
Top job