Erhverv

British Airways-ejer vil rejse 2,75 mia. euro - aktien dykker stort

Foto: British Airways

International Consolidated Airlines Group, IAG, agter at gennemføre en aktieemission, der skal stable 2,75 mia. euro på benene for at redde den hårdt ramte flykæmpe.

Det skriver Bloomberg News.

IAG, der blandt andet ejer British Airways, Iberia og Vueling, planlægger at fremsætte forslaget til afstemning blandt investorerne 8. september og regner med at aktieudstedelsen vil være færdiggjort i slutningen af samme måned.

Selskabet har dog allerede sikret sig støtte fra majoritetsaktionæren Qatar Airways, der ejer 25 pct. af aktierne, og ifølge Bloomberg er kapitalrejsningen allerede fuldt tegnet.

Det er dog ikke en nyhed, der gør underværker for IAG-aktien, som dykker med 6,8 pct. til 168,75 pence på børsen i London.

Beskeden kommer i forbindelse med, at IAG fredag morgen kom med regnskab for andet kvartal.

Her viste det justerede driftsresultat et tab på 1,37 mia. euro, mens omsætningen landede på 703 mio. euro. Trods de sløje tal var det faktisk bedre end ventet ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Her havde analytikerne i gennemsnit ventet et justeret driftsresultat på minus 1,45 mia. euro, mens omsætningen var set til 607 mio. euro.

Læs også
Top job