Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

FLS hårdt ramt på indtjeningen i første halvår

Koncernen lider under manglende ordrer især inden for cement - guidance fortsat suspenderet.

Corona rammer verden
FLSmidth er hårdt ramt af coronakrisen i første halvår, hvor der både mangler nye ordrer og omsætning. Foto: FLS

FLSmidth er hårdt ramt af coronakrisen. Omsætningen faldt i andet kvartal med 26 pct. og landede på 3,8 mia. kr.

Driftsresultatet (ebita) faldt i kvartalet med 73 pct. til 131 mio. kr. mod 487 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Koncernen suspenderede sine forventninger til hele året i marts, og de er fortsat suspenderet, selv om FLSmidth nu har overblik over mere end seks måneders drift.

»Som forventet er resultaterne i andet kvartal påvirket af coronakrisen. I vores to kerneområder er Mining mindre påvirket end Cement. Selv om vores kunder stadig afholder sig fra at investere i ikke-kritiske projekter, så har flere miner og cementfabriker genstartet produktionen. Det styrker vores tro på en gradvis genopretning senere på året,« siger koncernchef Thomas Schulz fra FLSmidth i en meddelelse.

FLSmidth tog luften ud af deres halvårsregnskab allerede den 24. juli, hvor man offentliggjorde de foreløbige tal for andet kvartal. Og dagens halvårstal er stort set identiske med tallene fra dengang.

Selv om koncernen har suspenderet forventningerne til hele året, så har FLSmidth meddelt, at årets resultat vil blive lavere, end man oprindeligt havde sagt i forbindelse med årsregnskabet fra sidste år. Men endnu uden at sætte tal på.

FLSmidth forklarer den fortsatte suspension med, at man opererer over stort set hele verden, og at begge industriområder, Mining og Cement, er blevet negativt påvirket af krisen.

»Selv om den overordnede situation omkring coronaudbruddet er forbedret i visse dele af verden, så fortsætter den med at eskalere i andre dele,« skriver FLSmidth i sin halvårsmeddelelse.

FLSmidth forventede tidligere, at der ville ske en gradvis genopretning af markedsbetingelserne i tredje kvartal.

»Men påvirkningerne fra coronakrisen ser ud til at vare endnu længere. Vi er forsigtige optimister omkring en gradvis forbedring senere på året,« skriver koncernen.

BRANCHENYT
Læs også