Erhverv

Siemens Healthineers køber amerikansk medicinalfirma i milliardhandel

Den medicinske teknologigigant forventer at lukke handlen til næste år, hvor aktionærerne skal godkende købet af Varian.

Siemens Healthineers overtager den amerikanske medicinalvirksomhed Varian Medical Systems Inc i en handel til en værdi af mere end 103 mia. kroner. Foto: Reapplix

Det tyske teknologiselskab med ekspertise i medicinsk behandling, Siemens Healthineers, overtager den amerikanske medicinalvirksomhed Varian Medical Systems Inc i en handel til en værdi af mere end 103 mia. kroner.

Det skriver Bloomberg ifølge Reuters.

Varian specialiserer sig i fremstillingen af avanceret udstyr og software til strålebehandling af kræft.

Industrigiganten Siemens grundlagde datterselskabet Healthineers i 2018. Med købet af Varian vil man forsøge at etablere sig som det førende selskab inden for kræftbehandling i 2025.

»Med Siemens Healthineers vil vi kunne behandle endnu flere patienter verden over, mens vi samtidig giver vores ansatte en mulighed for at blive en del af en mere global organisation,« udtaler Dow Wilson, der er administrerende direktør i Varian, til Reuters.

Ifølge Reuters forventer parterne at lukke handlen i første halvdel af 2012, hvor Varians aktionærer skal godkende overtagelsen.

»Vi tager to skridt på en gang ved at kombinere de to ledende virksomheder: Vi intensiverer kampen mod kræft og vi øger vores indflydelse på sundhedsplejen,« siger Bernd Montag, der er administrerende direktør i Siemens Healthineers, til Reuters.

BRANCHENYT
Læs også